17.3.2020. 8:43
0
Za okruglo lice pravougaone naočale
Kada se radi o odabiru sunčanih naočala, one se ne biraju po standardnoj veličini poput odjeće. Zbog toga je to složen proces u kojem morate uzeti u obzir kvalitet naočala, modu, svoj oblik lica i veličinu. Ako imate ovalno lice, vjerovatno možete nositi naočale svih oblika, ali ćete morati obratiti pažnju na veličinu. Što manju glavu imate, to bi i naočale trebale biti manje, i obrnuto.

Ako imate okruglo lice, birajte naočale pravougaonog oblika, jer će one kreirati duži profil. Ako imate kockasto lice, birajte naočale ovalnih linija koje će ublažiti vaše lice.

Nemojte se bojati klasike. Baš kao što mala crna haljina odgovara većini situacija, tako i klasični oblici koji nisu apsolutno u trendu često pristaju najbolje. Neka vam naočale dobro stoje. Kada stavite naočale, one bi vam na nos trebale savršeno sjedati, bez osjećaja da vam spadaju, da su pomaknute prema gore/dolje ili velike. Naočale su odličan način da upotpunite svoj stil, pa se nemojte bojati isprobati najnovije trendove koji odskaču od klasike, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.