22.4.2020. 13:48
2
Dva sata prije porođaja saznala da je trudna
Pomislila je da se osjeća kao kad je išla roditi svoje troje djece, ali ovog puta nije bila trudna. Barem je tako mislila. Samo tri sata kasnije u rukama je držala novorođenu kćerkicu.

Naime, Karin neko vrijeme nije imala menstrualne cikluse i bila je naduta, ali je to pripisivala dojenju i zgusnutom rasporedu zbog brige oko troje djece. Jedno vrijeme je i povraćala, ali tada su njena djeca imala trbušnu virozu pa joj nije palo na pamet da je trudna.

- Porođaj je poseban osjećaj pa sam bila sigurna kad sam se probudila da imam bubrežni kamenac ili nešto slično. Moj suprug se baš ustajao zbog posla i rekla sam mu da možda i rađam - prepričala je Karin za britanski Metro.

Njen suprug Adam javio je da će kasniti na posao jer suprugu vozi u bolnicu u koju su stigli u 6.15.

- Čim je liječnik krenuo raditi ultrazvuk, uzviknuo je da je beba u mom trbuhu. Rekao je da moraju pokušati zaustaviti porođaj jer je idealno da se beba rodi nakon 36. sedmica trudnoće - dodala je.

Međutim, čim su doktori izašli iz prostorije, njeni trudovi su se počeli pojačavati.

- Dok su se vratili, bila sam otvorena sedam centimetara. Odmah su me prevezli u rađaonicu, tri puta sam stisnula i rodila - prisjetila se ove nevjerovatne priče.

Kćerkica je rođena teška 2636 grama i roditelji su joj dali ime Katherine Allison.

- Malo smo sve zabrinuli jer nisam pila vitamine, povremeno sam konzumirala alkohol, ali, srećom, sve je u redu. Katherine je savršeno zdrava beba - pohvalila se mama koja je nakon dva dana s novorođenom bebom otpuštena iz bolnice.

Kod kuće su ih dočekali četverogodišnja kćerka Charlotte, dvogodišnji Roger i jednogodišnja Caroline.

- Ono što je sigurno jest da ćemo sada trebati veći auto - našalio se tata Adam.

Porodica je uspjela pronaći sve potrepštine za bebu u online trgovinama te su im dostavljene na kućnu adresu kako zbog pandemije koronavirusa ne bi morali obilaziti prodavnice.




(Admir Oručević)

DjecaPorod
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.