19.5.2020. 11:10
0
Izraelci osmislili masku sa otvorom za jelo
Izraelski stručnjaci razvili su masku za zaštitu od koronavirusa sa daljinskom kontrolom otvora koji omogućava uzimanje hrane bez skidanja maske sa usta, a taj izum bi mogao da posejte restoranima učini manje rizičnim.

Pritiskom ručice nalik na prednjem dijelu maske, koja je nalik kočnici na biciklu, pravi se otvor za prolaz hrane.

"Maska će se mehaničkim putem otvoriti ručno ili automatski kada joj primaknemo viljušku", kaže potpredsjednik kompanije "Avtipus patenti i izumi" Asaf Gitelis.


Kada viljušku ili kašiku izvučete iz usta, maska će se ponovo zatvoriti i tako nastaviti da štiti korisnika od moguće zaraze. Kompanija planira da pokrene proizvodnju za nekoliko mjeseci.


(Nermana Crnčalo)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.