10.11.2020. 22:56
0
Prodao dijete za 19.000 eura, jer nije mogao da nađe posao zbog koronavirusa
Čovjek u Kini navodno je prodao bebu za 19.000 eura osobi koju je upoznao putem interneta, jer je izgubio posao tokom pandemije koronavirusa, javljaju tamošnji mediji.

Kako se navodi, riječ je o radniku migrantu, koji već ima dva sina, a kazao je policiji da se suočio sa velikim finansijskim nedaćama pošto je ostao bez posla.

“Daily mail” prenosi da je navodno ubijedio suprugu koja je bila u drugom stanju da pristane na ovu protivzakonitu prodaju, prije nego što su sina starog tek 40 dana prodali ženi koja je očajnički željela dječaka.

Policija je saznala za "transakciju" sasvim slučajno, tako što je ta žena bila sumnjiva organima reda dok je putovala vozom sa djetetom.

Policajci su je zamolili da siđe sa voza u gradu Hefej, a ona je poslije ispitivanja priznala da je platila novac ljudima u zamjenu za dječaka. Lokalna policija odmah je pokrenula istragu i saznala da su biološki roditelji migranti koji rade u Kini.

Par ima već dva sina, sedam i dvije godine starosti, a kada je majka zatrudnjela treći put, morala je da prestane da radi. Policija je saopćila da njen muž nije mogao da pronađe posao zbog pandemije koronavirusa, te je htio prodajom djeteta da smanji finansijski teret porodice.

Njima prijeti zatvorska kazna od 10 godina zbog trgovine decom, a u nekim slučajevima u opticaju su doživotna robija, čak i smrtna kazna.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.