27.12.2020. 17:14
0
Malo se igrao na nebu: Njemački pilot avionom iscrtao injekciju
Umjetnički naklonjen pilot izveo je let u obliku šprica iznad južne Njemačke, uoči početka vakcinacije protiv Covida-19.

Pilot Sami Kramer rekao je da je želio da uradi nešto kreativno dok je skupljao letačke sate u svom avionu dvosjedu "dajmond DA20 katana“.

„Trenutno moram da sakupim dosta letačkih sati, pa sam umjesto prostog letenja želio da napravim neku vrstu podsjetnika za ljude da treba da se vakcinišu“, rekao je Kramer medijima.

Oko pola sata mu je trebalo da unese koordinate u navigacioni sistem, ali je pravi izazov došao kada je bio u vazduhu i trebalo da bude precizan.

Flajtrejdar24, sajt posvećen praćenju letelica, podijelio je fotografiju sa Kramerovim kursom i neuobičajeno oblikovanom putanjom.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.