25.1.2021. 17:20
0
Najzdraviji gradovi na svijetu
Top 20 gradova najzdravijih gradova na svijetu.
Uz pomoc autora sajta money.co.uk koji su sproveli studji na temu "najzdraviji grad na svijetu", u obzir je također uzeta pandemija Covid-19, ali su sagledavani i slijedeći parametri: nivo gojaznosti građana, životni vijek, troškovi života, nivo zagađenja, bezbjednost kao i prosječan broj sunčanih sati.

Nakon detaljnih proračuna, došlo se do top liste od 20 gradova, a pobjednik je Valensija u Španiji. Mediteranski stil života, idealna trpeza i klima, uz odličan geografski polažaj, koji obezbeđuje nisku zagađenost, čine ovaj grad najboljim prebivalištem u ovom trenutku.

Ono što je obradovalo sve Špance, jeste da je njihova prestolnica zauzela visoko drugo mjesto, a ovaj rezultat mnoge nije iznenadio.
Tu su i Lisabon, Beč i Kanbera, a nama najbliži grad je Ljubljana, koja se pozicionirala na visokom 9. i Rumunski Kluž na 16. mjestu.

U nastavku pogledajte listu od top 20 najzdravijih gradova na svijetu:

 Valensija, Španija
 Madrid, Španija
 Lisabon, Portugal
 Beč, Austrija
 Kanbera, Australija
 Tel Aviv, Izrael
 Tokio, Japan
 Hag, Holandija
 Ljubljana, Slovenija
 Cirih, Švajcarska
 Adelejd, Australija
 Haifa, Izrael
 Porto, Portugal
 Rejkjavik, Island
 Temišvar, Rumunija
 Kluž, Rumunija
 Helsinki, Finska
 Bursa, Turska
 Brizbejn, Australija
 Kopenhagen, Danska

(Alen Bećirević)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.