24.3.2021. 10:15
1
Falsifikovani PCR testovi i lažne potvrde o vakcinaciji dostupni na crnom tržištu
S obzirom da je gotovo u svim zemljama ulazak moguć jedino uz negativan PCR test, a od nedavno i uz tzv. COVID pasoš, na darknetu dostupni su lažni negativni testovi, covid pasoši, ali i vakcine protiv koronavirusa.
I dok su mnogi pogođeni krizom usled globalne pandemije koronavirusa, trgovci na ,,tamnom vebu'' došli su na ideju kako da se okoriste. Naime, na toj platformi, koja je dostupna samo na određenim browserima, od januara je primjetan povećan broj oglasa koji se tiču vakcina AstraZenece, Sputnjik V, Džonson & Džonson i Sinofarm, a čije cijene se kreće u iznosu od 840KM i 1260KM. A za svega nepunih 300KM možete dobiti lažnu potvrdu o vakcinaciji!

Da stvar bude još primamljivija, prodavci uz kupovinu dva negativna testa daju treći gratis. Sve je stvar dobre organizacije isnalažljivosti, a ovi prodavci to očigledno shvataju.


(Semra Šantić)
 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.