9.6.2021. 11:39
0
Zanimljive činjenice o ljubavi su uvijek interesantne za čitanje
Za početak jedna od naljepših tvrdnji, a ona glasi "Muškarci koji svojim ženama svako jutro pokone poljubac pažnje, žive do pet godina duže od onih koji to ne čine kao jutarnju rutinu.

Da li ste znali da čak preko 10.000 ljubavnih parova odluči da se vjenča s osobom koju su upoznali negdje slučajno na pauzi za kafu. Kod muškaraca se potencijalni rizik od srčanih oboljenja smanjuje  za nevjerovatnih 30 posto, ukoliko vode li ljubav jednom u toku sedmice.

U prošlom stoljeću, u pedesetim godinama, ljudi su smatrali da one osobe koje nisu u bračnoj zajednici, boluju od nekakvog mentalnog poremećaja. Vaša zaljubljenost može da traje otprilike nešto više od godinu dana. To je rok trajanja jer se vaš mozak ne može duže od toga voditi u dublje stanje zaljubljenosti u neku osobu.


(Amer Mujezinović)

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.