19.8.2021. 20:01
0
Nesvakidašnja scena u Indiji: Policija zaustavila kolonu i zaplijenila skupe automobile
Nesvakidašnja scena dolazi iz Indije gdje su policajci zaustavili kolonu i zapljenjivali automobile.

Vlasnici skupih automobila u Indiji nedavno su to iskusili na svojoj koži. Kako prenosi India Today, grupa vlasnika luksuznih i supersportskih automobila organizovala je okupljanje povodom Dana nezavisnosti.

I dok su se oni najbolje zabavljali, nedaleko od aerodroma "Rajiv Gandhi" u Hiderabadu došlo je do preokreta.

Policija je zaustavila 15 automobila, od kojih je 11 zaplijenjeno. Razlog je neplaćanje poreza u državi Telangana. Naime, automobili su registrovani u drugim državama u kojima je porez niži za 14%, a zatim su isporučeni u Telangan u kojem vlasnici žive.

Policija je mjesecima pratila i bilježila kretanje vlasnika iz porodica političara i industrijalaca, a zatim je odlučila da ih presretne ove nedjelje dok su bili zajedno. To su ljudi u dobi od 25 do 35 godina, a zaplijenjeni su i superautomobili poput Lamborghini Huracan, Maserati GranTurismo, Ferrari i naravno Rolls Roice.

Kako stvari stoje, vozila će im biti vraćena nakon isplate preostalih dugova uvećanih za iznos kazne. Takođe, tokom šestomjesečnog nadzora utvrđeno je da su vozači određenih vozila izvršili niz saobraćajnih prekršaja.


(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.