28.1.2022. 11:59
0
Uručeno joj pismo 51 godinu kasnije, u njemu pronašla poseban poklon
Pismo napisano 12-godišnjoj djevojčici u Litvaniji uručeno je u decembru, skoro 51 godinu nakon što ga je poslao prijatelj sa kojim se dopisivala iz Poljske.

“Mislila sam da se neko šali sa mnom”, rekla je Genovefa Klonovska nakon što joj je uručeno pismo u kojem su bile ručno rađena ruža u boji i dvije papirne lutke, prenio je Reuters.

Pismo je, zajedno sa još 17 drugih, ispalo iz ventilacione rupe ovog ljeta, prljavo i u stanju raspadanja, pošto je srušen zid u bivšoj pošti na periferiji Vilnjusa.


“Radnici su predložili da bacimo stara pisma, ali sam umjesto toga pozvao poštu”, rekao je Jurgis Vilutis, vlasnik zgrade.

“Tako sam srećan što su se zainteresovali”, dodao je on.

Pisma, iz kasnih 60-ih i ranih 70-ih, vjerovatno je sakrio neki beskrupulozan poštanski radnik nakon što ih je pregledao u potrazi za gotovinom ili dragocjenostima, rekao je Vilutis. Pronađeno je samo petoro primalaca, a u nekoliko slučajeva djeci preminulih primalaca uručeno je izgubljeno pismo.

“Osjećali smo moralnu dužnost da ovo uradimo”, rekla je šef odjeljenja za korisnike u Pošti Litvanije Deimante Zebrauskaite.



(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.