15.3.2022. 12:46
0
Gola sjela na njega, vezala mu oči pa ga ubola u vrat: Htjela je osvetiti smrt iranskog generala
Istražitelju je rekla da je 'htjela osvetu', dodavši da je slušala pjesmu pod nazivom 'Grave Digger', koja joj je 'dala motiv … da izvrši svoju osvetu'. Nejasno je tko je izvođač pjesme

Nika Nikoubin (21) optužena je za pokušaj ubistva, fizički napad i provalu u poslovni prostor. Zadržana je uz kauciju od 60.000 dolara. Ona je navodno ubola svog partnera u hotelskoj sobi u Nevadi u znak odmazde za smrt iranskog vojnog čelnika ubijenog u napadu američkog drona 2020., objavio je New York Post.

Nikoubin i muškarac, kojeg je upoznala na web stranici za upoznavanje Plenty of Fish, dogovorili su susret u hotelu i kockarnici Sunset Station u Hendersonu 5. ožujka, zajedno unajmljujući sobu, rekla je policija.

Žrtva ju je pokupila iz njenog doma i odvezla u hotel. Nikoubin se istuširala, a zatim otišla u predvorje po sok od naranče da u njega stavi alkohol koji je žrtva donijela, stoji u policijskom izvješću. Oboje su popili i počeli spolni odnos, usred čega se Nikoubin popela na žrtvu i stavila muškarcu povez na oči prije nego što je ugasila svjetla. Nekoliko minuta kasnije, žrtva je osjetila da je Nikoubin posegnula prema noćnom ormariću i odjednom je muškarac, prema izvješću, 'osjetio bol u vratu'.

Policija je rekla da ga je ubola nožem u vrat 'zbog osvete američkim vojnicima za ubojstvo Kasema Sulejmanija 2020. godine'.

Glavni general, koji je predvodio ekspedicijske snage Quds Korpusa Revolucionarne garde Irana, bio je odgovoran za vanjske operacije Islamske Republike, prenosi New York Post. Istaknuo se savjetovanjem šijitskih paravojnih snaga koje se bore protiv ISIS-a u Iraku prije nego što je poražen 2017. godine.

Podsjetimo, iranski general Kasem Sulejmani, koji je preživio mnoge pokušaje atentata, ubijen je laserski navođenim raketama Hellfire koje su ispaljene iz gotovo nečujnog drona US MQ-9 Reaper, 2020. godine.

Moćni general bio je pod skoro stalnim nadzorom, a kada je sletio na aerodrom u Bagdadu letom iz Sirije dočekao ga je Abu Mahdi al-Muhandis, zamjenik zapovjednika paravojnih postrojbi koje uz iransku podršku djeluju u Iraku.

Sulejmani i al-Muhandis ukrcali su se u Toyotu SUV sa svojim pomoćnicima, a u drugom automobilu iste marke bili su njihovi tjelohranitelji. Nekoliko trenutaka kasnije, dok su automobili prilazili izlaznoj cesti s aerodroma, maleni konvoj pogođen je s do četiri rakete.

U bazi zračnih snaga Creech, sjeverno od Las Vegasa, vojska obavlja mnoge misije poput one koja je ubila Sulejmanija, no nije jasno na koji je način osumnjičena odabrala žrtvu.

Istražitelju je rekla da je 'htjela osvetu', dodavši da je slušala pjesmu pod nazivom 'Grave Digger', koja joj je 'dala motiv … da izvrši svoju osvetu'. Nejasno je tko je izvođač pjesme.

Nikoubin je detektivima rekla da je samo htjela povrijediti muškarca, a ne ubiti, stoji u policijskom izvješću. 

Stanje žrtve nije poznato, ali u policijskom izvješću stoji da nije prevezen u bolnicu nakon uboda, prenose 24.sata.hr.


(Admir O.)

UbistvoSAD
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.