30.4.2022. 9:41
0
Par pronašao McDonald's-ovu torbu i pomfrit star najmanje 60 godina: Bio je smeđ i hrskav
Jedan par iz Ilinoisa dobrano se iznenadio kada je prilikom renoviranja kuće u zidu naletio na stare kese McDonald'sa.

Dana 16. aprila, Rob i Gracie Jones radili su na svom domu na Crystal Lakeu, kući iz 1959. godine, sjeverozapadno od Čikaga. Iznenada su iza jednog zida pronašli decenijama staru McDonald's torbu.

- Rob je bio u kupatilu. Primijetio je smotani komad tkanine skupljen unutar zida - rekla je Gracie za CNN.

Nisu ni sanjali da će otkriti decenijama staru brzu hranu.

- Oboje smo se pogledali pitajući se hoćemo li pozvati policiju jer smo upravo otkrili dokaze sa mjesta zločina!. Bilo nam je veliko olakšanje što smo pronašli staru McDonald'sovu torbu - dodala je Gracie.

Torbu su potom odnijeli u kuhinju i pažljivo je otvorili. Unutra su pronašli dva omota za hamburger i nekoliko napola pojedenih, decenijama starih pomfrita, koji su bili hrskavi i smeđi. Nije imao miris.

- Vidjeli smo pomfrit i rekli: "Ovo je nestvarno". Kako su, zaboga, ovi pomfriti još u ovoj vrećici i kako su tako dobro očuvani?! Bilo je ludo - ispričala je Gracie.

Gracie je rekla da su pokupili nekoliko pomfrita i bili iznenađeni koliko su čvrsti, uprkos svom oronulom izgledu.

Istražujući logo na torbi koju su otkrili, par je saznao da se koristio u proizvodnji McDonald'sa od 1955. do 1961. godine.

Također su saznali da je jedan od originalnih McDonald's-a sagrađen blizu njihove kuće iste godine kada je kuća sagrađena.

U torbi je čak bila i originalna maskota lanca brze hrane Speedee.

Par nije siguran šta da uradi s pronađenom torbom i sadržajem.

- Bilo bi nam drago da prodamo ili ako ne, vjerovatno bismo ga sačuvali kao kul dio historije - rekla je Gracie.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.