18.7.2022. 13:13
0
Zbog rasta cijena namirnica, vlasnik počeo naplaćivati ulaz u restoran
Vlasnik jednog restorana u njemačkom gradu Ratingeru napravio je nesvakidašnji potez i svojim gostima, osim naplaćivanje hrane i pića, odlučio naplaćivati ulaznice.

Vlasnik jednog restorana u njemačkom gradu Ratingeru napravio je nesvakidašnji potez i svojim gostima, osim naplaćivanje hrane i pića, odlučio naplaćivati ulaznice.
Tako, da bi uopće prošli kroz vrata i sjeli za stol, posjetitelji ratingerskog restorana moraju platiti tri eura. Vlasnik Horst Ingendorn za WDR je objasnio da ga je na taj potez natjerao nekontrolirani rast cijena namirnica i energije.

- Najradije bih izbjegao prebacivanje rastućih troškova na svoje goste. Međutim, budući da su otkupne cijene tako enormno porasle, nemam drugog izbora. Meso je poskupjelo za 30 do 50, povrće za 30 posto. Masnoća za prženje poskupjela je za više od 100 posto, a troškovi energije za 2.000 posto -  rekao je.

O naplaćivanju ulaska u restoran, on je svoje goste obavijestio na web stranici restorana, a oznake stoje i na stolovima.

- Cijene rastu iz dana u dan. U jednom sam trenutku odlučio povući kočnicu i odlučio nešto poduzeti. Umjesto da dižem cijene na jelovniku i naplaćujem vodu te stvari koje nisu potrebne, pokušao sam s dodavanjem tri eura - dodao je.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.