3.9.2022. 22:21
0
Vjerovali ili ne: Japanski starački dom zapošljava djecu u dobi od rođenja do treće godine
Većina oglasa za posao ima slične zahtjeve od potencijalnih kandidata. Traži se odgovarajuća stručna sprema i profesionalno iskustvo.

Ali oglas za posao japanskog staračkog doma Moyai Seiyukai potpuno se razlikuje od svega što ste čuli. Bebe su, kažu u domu za starije i nemoćne, dobro društvo. Zbog toga su u potrazi za djecom u dobi od rođenja do treće godine, koje će njegovim stanovnicima izmamiti osmijeh na lice i oraspoložiti ih, prenosi index.hr.

Uslovi za buduće zaposlenike je samo da su zakonski skrbnici uvijek prisutni. Međutim, radnog vremena nema. Bebe mogu dolaziti i odlaziti kako žele. A platu će primati u pelenama, dječjoj hrani, besplatnom fotografisanju i bonovima za kafiće.

Ukupno 32 bebe pomažu štićenicima staračkog doma. Voditeljica staračkog doma, Kimie Gondo, na ovu ideju došla je 2020. godine, kada je vlastito dijete povela na posao i primijetila koliko su štićenici oduševljeni. Tako su se do danas uključile 32 bebe koje "rade" u domu i pomažu u brizi o 120 osoba u ustanovi.

- Čak i oni koji su prije bili loše raspoloženi ili su neprestano imali mrzovoljna lica, sada su nasmijani i djeluju vrlo sretno kada dođu bebe, rekla je Gondo za VICE.

(A. Balićevac)

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.