20.9.2022. 13:09
0
Odrekli se sina preko novina: “Potpuno smo slomljeni i nema nam druge”
Krunoslava i Franjo Šimpović iz Hlebina u Hrvatskoj odlučili su se javno, “preko novina”, odreći svog 45-godišnjeg sina.

Četiri godine, ističu, sina nema u Hlebinama, a kako su i unuci počeli izbjegavati kontakte s njima, odlučili su staru izreku “Odreći ću te se preko novina” pretvoriti u djelo, javlja Podravski list.

“Sina se javno odričemo, on, zajedno sa svojom snahom, za nas jednostavno više ne postoji. Učinit ćemo sve da ga zakonski izbrišemo kao našeg sina”, naglašavaju Krunoslava i Franjo Šimpović.

Odmalena su, kažu, sinu dopuštali sve što poželi, a njegovo nepodnošljivo ponašanje prema njima počelo je od malih nogu.

“Još dok je bio student znao nas je vrijeđati, pogotovo mene. Bili smo dobri prema njemu samo kad je trebao novac. Situacija se dodatno pogoršala nakon što se oženio.

U prve tri godine braka šogorica nam je bila dobra, a poslije se sve okrenulo i bilo je sve gore i gore”, kaže Krunoslava Šimpović.

“Svaki poziv u posljednje četiri godine završavao je teškim vrijeđanjem mog sina, a kada smo mu dolazili u posjet, zajedno sa snahom, činio je sve da ne vidimo unuke”, dodaje ona.

„Naši unuci nas vole jer smo ih svuda vodili i uživali su s nama. Sin i snaha su čak izmislili da živimo u Americi i na taj način su nas pokušali odvojiti od naših unuka. U posljednje četiri godine nijednom nas nije nazvao, a često nam se nije javljao na pozive. Svašta mi je govorio i toliko me vrijeđao da sam znala plakati cijeli dan”, žali se Krunoslava Šimpović, prenosi N.ova.rs.

“Potpuno smo slomljeni i nema nam druge nego se preko novina odreći sina i snahe”, zaključila je Krunoslava.

Sin nije želio previše komentirati izjavu roditelja.

“Meni je to malo smiješno, a svaki drugi komentar vezan uz navode mojih roditelja je suvišan”, kratko je rekao on.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.