4.12.2022. 21:41
2
Balkanac izračuo kakvi su troškovi života u Njemačkoj
Kutija od 20 cigareta košta osam eura, ako ih kupujete svaki dan, mjesečno ćete potrošiti 240 eura ili 480 eura ako su u porodici dva pušača, rekao je
Na Youtube kanalu "Vuletova svaštara" objavljen je video koliko košta život u Njemačkoj, a sve na osnovu svog iskustva života u toj zemlji.

On je govorio o troškovima koje ima njegova četveročlana porodica u kojoj on i supruga ruka.

Napravio je spisak svih mjesečnih primanja i troškova, a uvrstio je i dodatne troškove poput cigareta.

- Ako muž i žena rade, zarađuju oko 4.500 eura mjesečno. Uzeo sam neki prosjek, naravno, ima bračnih parova koji zarađuju i više. Ako su na višoj poziciji, u nekoj jakoj kompaniji, kao što je Bosch, onda imaju i pet i po hiljada eura, ali ima i onih koji zarađuju manje pa je to dobar prosjek. Dječji doplatak za dvoje djece iznosi 440 eura pa su prihodi prosječnog domaćinstva ukupno 4940 eura - rekao je Vule.

Pojasnio je da za najam stan se mora izdvojiti oko 1.200 eura, dok režije koštaju oko 250 eura. Mjesečno izdvajanje za hranu je oko hiljadu eura.

Govorio je i o cigaretama.

- Kutija od 20 cigareta košta osam eura, ako ih kupujete svaki dan, mjesečno ćete potrošiti 240 eura ili 480 eura ako su u porodici dva pušača. Tada ste u minusu i trebate tražiti dodatni posao za taj trošak - kaže on.

Za odlazak na putovanje na godišnji odmor treba izdvojiti oko 500 eura svaki mjesec kako bi se dovoljno uštedjelo, ali tvrdi i da je penzija može biti jako dobra u Njemačkoj te da se može zaraditi novac i na prodaju stana ili novac uložen u životno osiguranje.
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.