1.4.2023. 19:21
0
Sjećate li se Googleove prvoaprilske šale iz 2016. godine: Mnogi je smatraju najgorom ikad
Na 1. april zasigurno su svi spremni na pokoju smicalicu, lažnu vijest ili informaciju na čiji račun će se dobro nasmijati. No ponekad se u prvoaprilskom humoru i pretjera. To se 2016. godine dogodilo Googleu.

Naime, na današnji dan prije sedam godina, g-mail je dobio opciju "mic drop" koja je mnogima zadala glavobolju. Mnogi su slučajno poslali svoje e-mailove pomoću "mic dropa" jer se taj gumb nalazio odmah uz uobičajeni gumb za slanje. Tako su prekinuli komunikaciju s drugom stranom koja nije mogla odgovoriti i poslali joj gif Miniona koji baca mikrofon. To je bilo posebno nezgodno zato što su neki tako poslali prijave za posao.

Google nije bio kriv ako je neko to slučajno poslao, no bio je kriv što se pojavio bug pa je i obična opcija "pošalji" slala Miniona i blokirala povratne poruke. Zbog toga se Google na kraju službeno ispričao.

- Čini se da smo nasamarili sami sebe ove godine. Zbog buga mic drop opcija izazvala je više glavobolja nego smijeha. Iskreno nam je žao. Opcija je uklonjena, poručili su tada, a šalu su mnogi proglasili "najgorom ikad".

(Ajdin B.)

 
Google
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.