5.5.2023. 15:26
3
Zabranjene golišave plesačice na koridi u Čevljanovićima: "Ipak to odudara od naše kulture"
FOTO: N1
Čevljanska korida bit će održana 29. i 30. jula 2023. godine poslije tri godine pauze.

“Ove godine tradicionalna Čevljanska korida vraća se ponovo u starom sjaju i na starom mjestu. Kanton Sarajevo, Općina Ilijaš, plato Čevljanskog polja bit će domaćin hiljadama posjetilaca.

Nakon pauze od tri godine usljed koronavirusa domaćini iz Gornjih Čevljanovića su ustupili svoje livade udruženju Čevljanska korida. Ovdje se više od 70 godina veselilo i zabavljalo, rađale se nove ljubavi, stasavale nove generacije i čuvali se običaji bosanskog čovjeka”, kaže Besim Gljiva, predsjednik udruženja Čevljanska korida, i dodaje:

“Jedna mala novina od ove godine je što neće biti dozvoljen nastup golišavih plesačica jer smatramo da je to ipak nešto što odudara od naše kulture, prenosi Faktor.

(Erna H.) 

3
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.