19.5.2023. 21:33
0
HRT-ovi novinari radili emisiju o lošim cestama pa snimili sudar uživo
FOTO: Screenshot
Novinar HRT-a danas su svjedočili bizarnom trenutku.

Naime, dok su radili prilog o saobraćajnoj infrastrukturi u Svetoj Klari, koja ne zadovoljava osnovne potrebe tamošnjih stanovnika, svjedočili su saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u vrijeme emisije "Moj firtl", koja se emitira uživo.

Emisija se prenosi i na Facebook stranici Radio Sljemena. U gotovo cijelom naselju, naime, nema trotoara, adekvatne prometne signalizacije niti pristupa za osobe s invaliditetom, osobe s dječjim kolicima ili djecu na putu prema školi, a izlaskom na cestu pješaci su izloženi velikoj opasnosti.

A dok je novinar razgovarao sa stanovnicima ovog novozagrebačkog naselja koji su mu govorili o svojim problemima, u pozadini su se sudarila dva automobila. Naime, dok su stajali uz cestu, automobili su prolazili preko jednog od tri željeznička prijelaza. Vozačica Opela malo je zakočila, a u nju se zabio vozač crvenog Volkswagena.

- Evo ga, vidite, ovo se rijetko viđa u emisijama. Ali eto, uživo imamo i saobraćajnu nesreću - rekao je HRT-ov voditelj, na šta je jedan stanovnik Svete Klare dodao da je sreća da u automobilu nije bilo dijete.



- Vidite što se dešava, uživo. Pričamo o problemima, ne fantaziramo, ne izmišljamo. Vidite što se dešava. Bože dragi - rekao je.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.