10.6.2023. 10:46
2
Kompilacija komentara Gorice Dodik: Gostovanje SARTR-a u Banjoj Luci izazvalo seriju tvitova
FOTO: Screenshot/ATV
U Narodnom pozorištu RS-a u Banjoj Luci, u okviru Teatar festa, sinoć je odigrana predstava Moj sin samo malo sporije hoda, u izvedbi ansambla Sarajevskog ratnog teatra (SARTR). Glumci SARTR-a su sinoć dobili višeminutni aplauz od banjalučke publike.

Pozorište iz Sarajeva gostuje u Banjoj Luci. Vijest bi trebala biti pozitivna, u najmanju ruku normalna, a pogotovo ne bi trebala biti povod za izljeve mrtžnje.

Tako rezonuju normalni ljudi, kojim mržnja prema svemu drugačijem nije ono što ih pokreće.

Međutim, kćerka predsjednika RS-a Milorada Dodika, Gorica, iskoristila je i ovu predstavu za još jedno ispoljavanje svoje mržnje prema svemu što dolazi iz Sarajeva. Konkretno u ovom slučaju smeta joj naziv pozorišta.

Sve je krenulo još u aprilu ove godine, kada je najavljeno da će SARTR gostovati na Teatar festu.

A onda je samo izvođenje predstave iskoristila da na društvene mreže "isporuči" svu količinu mržnje i ksenofobije kojom je zatrovana.

- Još nešto da kažem na temu ratnog teatra, kada je izašla objava da će gostovati na festu svi su se zgražavali i slali mi poruke da su u šoku šta je direktorica NPRS sebi dozvolila, ali naravno svi oni kao p… ćute i čekaju da se koplja slome na nekome ko smije iznijeti svoje mišljenje javno. Posebno mi se gade osobe koje su na nekim funkcijama i primaju plate da štite interese Republike Srpske, ali ćute jer se boje kvazi novinara kao što je Vaskovićeva žena da ih ne uzme na zub.

Vidjećemo sigurno neke od njih u prvim redovima da podrže taj fest i da pokažu kako su kulturno osviješteni i kako su širokih shvatanja. Da izvinite, s… mi se od teze da umjetnost ne poznaje granice i vjeru, ali samo kada su Srbi u pitanju, kod ostalih granice i te kako postoje, objavila je Gorica Dodik.

A na kraju, nakon što je jednu predstavu povezala sa državnom imovinom i odbranom nacionalnih interesa, otišla je i korak dalje. Čak je i zastave na zgradi Narodnog pozorišta RS-a povezala sa gostovanjem SARTR-a.

(Erna H.) 

 
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.