17.9.2023. 14:35
0
Na izložbi cvijeća izložen divovski luk težak gotovo 9 kilograma
Nagradu odnio i vlasnik bundeve teške 102 kilograma.

Divovski luk težak gotovo 9 kilograma izložen je na "Harrogate Autumn Flower Showu" u sjevernoj Engleskoj.

Povrće, u vlasništvu  Gareth Griffin, teško je 8,97 kg, a bilo je izloženo na izložbi cvijeća u Njubaj Halu i vrtovima u blizini Ripona u Sjevernom Jorkširu.

Senzacionalni kupus, srž i cvekla bili su među povrćem koje se ocjenjivalo tokom takmičenja divovskog povrća Nacionalnog engleskog društva NEHS na izložbi cvijeća. Kupus, pastrnjak, mrkva, cvekla i krastavac Paula Prouda pobijedili su u svojim kategorijama. Chris Parish odnio je kući nagradu za ogromnu bundevu tešku 102 kilograma.

Izložba cvijeća u Harogateu održava se dvaput godišnje, u aprilu i septembru. Ove jeseni na izložbi cvijeća predstavljena je The Blooms Of Deception, izložba cvjetne umjetnosti inspirirana pričama Agatha Christie o spletkama i napetosti, budući da se izložba poklopila s rođendanom britanske autorice. Izložba se održava od 15. do 17. septembra, a očekuje se dolazak do 30.000 posjetilaca, prenosi Hina.

(Mubina Lj.I.)

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.