29.11.2023. 18:40
0
Muškarac trpio nesnošljive glavobolje, doktore šokiralo šta su mu pronašli u nosu
Nakon jakih glavobolja, pa čak i gubitka vida, neimenovani muškarac iz Vijetnama hitno je prevezen u hitnu pomoć.

Ljekari su pitali 35-godišnjaka da li ima bilo kakve naznake o tome šta bi moglo uzrokovati njegove simptome - ali je bio u nedoumici.

Osoblje u bolnici prijateljstva u gradu Dong Hoi, u provinciji Quang Binh, izvršilo je CT skeniranje kako bi otkrili problem.

A rezultati su bili bizarni, prenosi Vietnam.vn.

Nisu otkrili samo da pati od tenzijskog pneumocefalusa – neobičnog, ali po život opasnog neurohirurškog hitnog stanja, obično uzrokovanog traumom glave.

Našli su i slomljene štapiće za jelo koji su mu prodirali u lobanju iz nosa kada je pregledan 24. novembra. On je tada bio povrijeđen i prevezen u bolnicu, ali štapići za jelo nisu pronađeni i nisu prijavljene nikakve abnormalnosti u nosu.

Pacijent je bio zbunjen kada su doktori naišli na njih, rekavši da se ne sjeća tačno šta se dogodilo u tuči, iako je rekao da misli da mu je nešto zabodeno u lice. Sada, on vjeruje da mu je drugi čovjek sigurno zabio štapiće u nos dok su se tukli. Ljekari su obavili operaciju i izvadili štapiće iz nosa.

(Ajdin B.)

Vijetnam
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.