5.12.2023. 22:24
0
Trik za guljenje krompira koji je podijelio mreže: Jedni tvrde da "spašava život", drugi se ne slažu
Obožavateljica hrane po imenu Laura objavila je video na TikToku, u kojem je isprobala trik za brzi način guljenja krompira bez upotrebe guljilice ili noža te dala do znanja kako je ostala iznenađena što prije nije znala za to.

Radi se o tehnici, koja uključuje kuhanje krompira s ljuskom i kasnije uklanjanje ljuske nakon što se krompir ohladi.

“Voljela bih da sam ovaj 'hack' naučila prije otprilike 22 godine, ali barem neću morati guliti krompire u budućnosti!”, napisala je u opisu videa.

Nakon toga "bacila se" na isprobavanje trika i jedva čekala rezultate, prenosi net.hr.

“Ako ovo doista uspije, bit ću toliko ljuta što sam provela toliko vremena guleći krompire. Dakle, već sam ih izrezala, a sada ću samo ovaj zarezati, oko centimetar u krompir, do kraja. Stavljam krompire u kipuću vodu na 20 minuta, a onda idem vidjeti hoće li se kora skinuti tako lako kao što kažu”, objašnjavala je Laura.

Nakon što su krompiri bili kuhani i ohlađeni, Laura je jednostavno prstima uklonila koru. “U redu, ohladila sam jedan, pokušajmo ovo. To funkcionira", rekla je.

Zatim je ponosno pokazivala svoj oguljeni krumpir i priznala kako smo gubili vrijeme guleći krompire gulilicom ili nožem.

“Sada kada smo svi shvatili koliko smo vremena izgubili guleći krompire u prošlosti, sretna sam što svi možemo biti na istome", priznala je.

Snimka s TikToka, koja je podijeljena prije samo dva dana pod korisničkim imenom @momlifewithlaura, u kratkom postala je vrlo viralna, a mnoge je očito ostavila otvorenih usta i od tada je prikupila nevjerojatnih 1,5 miliona pregleda.

Međutim, korisnici društvenih medija bili su podijeljenog mišljenja. Mnogi su bili impresionirali, ali ipak drugi nisu bili potpuno uvjereni.

"Ovo sam mogao iskoristiti prošli tjedan", napisala je jedna osoba.

"Ovo nikad prije nisam vidio!!", napisala je druga osoba.

“Otkačio se tako lako!! Vau”, napisala je treća osoba.

"Ovaj hack spašava život", napisala je četvrta osoba.

No, nisu svi bili baš toliko impresionirani trikom.

"To nije ni izgledalo lakše nego samo oguliti ga", rekla je jedna osoba.

"Mislim da je guljenje brže nego ubaciti se u posao lijenog hacka i opeći ruke", rekla je druga osoba.

Video možete pogledati OVDJE.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.