22.2.2024. 14:33
0
Račun iz restorana digao Balkan na noge: Ljudi čitaju i ne vjeruju šta su morali platiti
Veliku pažnju na društvenim mrežama nedavno je izazvao prikaz jednog restorana sa planine Kosmaj u Srbiji. Fotografija računa podijeljena je na Instagram stranici “serbialive_beograd”.

I dok visoke cijene hrane na računu nisu iznenadile, izdvajanje čaše vode kao obračunske stavke izazvalo je šok i raspravu. Pola litre pive gosti su platili 340 dinara (2,90 eura), hljeb 140 (1,19 eura), porcija špageta 1.090 (9.30 eura), pizzu 840 (7.17 eura), dok je porcija lososa bila 1.790 dinara (15,28). Ukupan iznos računa bio je 11.190 dinara (95,49 eura), ali ono što je posebno privuklo pažnju je naplata od 40 dinara (0.34 eura) za čašu vode.


“Halo, restoran na Kosmaju, pogledajte predzadnji red, naplaćuju čašu vode. Radi se o klasičnoj slavini, tako da nema zabune”, piše  uz priloženu fotografiju računa. “Možda se ohladila voda iz balona ovih na uređaju”, “Voda iz slavine nije za piće, toče vodu iz balona da ne naplaćuju boce”, glasilo je u komentarima. Iako je bilo puno onih koji su branili restoran i podržavali naplatu vode, ipak je više onih koji su osuđivali ovakav način poslovanja, samo su neki od komentara.

(Ajdin B.)
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.