11.4.2024. 17:41
0
Taste Atlas objavio listu: Ovo je deset najpopularnijih jela u BiH
FOTO: n1
Cijenjeni gastronomski portal TasteAtlas sadrži najpopularnija domaća jela iz svake zemlje na svijetu, čime želi promicati kulturu "jedenja lokalno", ali i informiranja putnika, gastronoma te svih onih željnih isprobavanja nečega autohtonog.

Nedavno, TasteAtlas objavio je novu listu najpopularnijih jela iz brojnih država svijeta. Također, BiH se našla na listi sa najnovijom listom popularnih jela iz naše zemlje.

Očekivano, na prvom mjestu je burek. Kako se navodi na sajtu TasteAtlasa, uprkos turskim korijenima burek je “izrastao” u ponosni dragulj bh. kuhinje.

“Iako lokalno stanovništvo kaže da se burek može praviti samo s mesom, slično jelo se pojavljuje i sa različitim filovima”, navoedi Taste Atlas u opisu.

Drugo mjesto su ćevapi, dok se na trećem mjestu nalazi sač. Četvrto mjesto pripada opet piti, ovaj put zeljanici. Peto mjesto prema TasteAtlasu je rezervisano za tufahiju, desertu koji je omiljen mnogima.

Potom slijede kadaif, sirnica, livanjski sir, gurabija i na samom kraju buranija.

BiH
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.