16.4.2024. 22:54
1
Pušači u ovom gradu moraju držati distancu od pet metara
FOTO: unsplash/ilustracija
U italijanskom gradu Torinu pušači koji konzumiraju cigarete na otvorenom moraju biti najmanje pet metara udaljenih od drugih osoba, rekao je danas gradonačelnik Torina Stefano Lo Ruso.

On je naglasio da je to razumna odluka.

"To je pitanje poštovanja nepušača i na neki način, takođe unapređenje politike poštovanja", naglasio je Lo Ruso.

Prekršioci regulativa rizikuju novčanu kaznu od 100 eura.

Prema rezoluciji koju je odobrila Gradska skupština, zabrana obuhvata cigarete, cigare, lule, zagrijane duvanske proizvode i elektronske cigare.

U rezoluciji se ističe da osobe mogu da konzumiraju duvan u blizini drugih samo uz njihovu saglasnost, dok je pušenje potpuno zabranjeno u prisustvu djece i trudnica.

Torino
1
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.