13.10.2015. 15:16
0
Ako vam se pojave kvržice po tijelu, ne bi bilo loše da posjetite doktora
Većina ljudi ne obraća pažnju na određene kvržice koje nam se pojavljuju na tijelu, pa ih često ignoriše.

Piše: Haris Ahbabović

Ipak, postoji vjerovatnoća da se radi o oteknutim limfnim čvorovima, te da se radi o nekoj infekciji. 

Takve kvržice mogu se pojaviti i na rukama ili pak na genitalijama. U našem tijelu nalazi se više od 500 limfnih čvorova,  a da bi postali svjesni toga zašto otiču potrebno je znati kako i na koji način funkcionišu.

Kada se naše tijelo ne bori s nekom infekcijom limfne čvorove nećemo ni primijetiti. Kada oteknu, najčešće su veličine graška ili veće, ali mogu biti mekani ili spužvasti pod prstima, ponekad i bolni na dodir, prenosi Večernji list.

Natečeni limfni čvor na vratu može ukazivati na infekciju grla, dok na području pazuha može ukazivati na infekciju u prsima ili ruci. Kvržice na području ispod abdomena mogu ukazivati na probleme na genitalnom području. 

Ako ste primijetili neku od kvržica na svom tijelu, a niste sigurni radi li se o običnom ugrizu insekta, obratite se svom doktoru i otklonite sve moguće sumnje.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.