10.2.2016. 13:05
1
Sedam znakova da ste "pregorili" na poslu
Mnogo je osoba koje ne vole svoj posao, ali su se navikli da se raditi mora uprkos svemu. Ipak postoje i oni kojima posao predstavlja iznimno iscrpljujuću aktivnost zbog čega padaju u teška emocionalna stanja što se odražava na njihov privatni život, piše N1.

1. Osjećaj iscrpljenosti nakon radnog vremena

Konstantan nedostatak energije nakon posla zbog kojih nemate volju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti kao što je pravljenje ručka, odlaska u teretanu ili provođenje vremena sa porodicom

2. Konstantno vas pitaju o vašim osjećajima

Da li su vaše kolege često zabrinute zbog vašeg stanja i često vam postavljaju pitanja da li je sve uredu? To je znak da i drugi primjećuju vaše nezadovoljstvo.

3. Osjećaj olakšanja petkom

Svjesni ste ogromnog stresa na poslu i cijelu radnu sedmicu čekate petak kako bi se oslobodili stresa i proveli vikend bezbrižni.

4. Opisujete vaš posao kao "uredu"

Na svako pitanje prijatelja i porodice o poslu odgovarate sa "uredu je".

5. Neredovan san

Često zbog stresa gubite osjećaj pospanosti što dodatno pogoršava emocionalno stanje.

6. Namještate alarm za buđenje ranije nego što treba

Znakovi "sagorijevanja" na poslu počinju od samog jutra. Osjećaj umora i postavljanje opciju "snooze" na alarmu izaziva osjećaj ljutnje nakon što kasnije na posao.

7. Gubitak nade za preokret

Lako zaboravljate da se kompanija i radno okruženje stalno mijenja i da su velike šanse da će se stvari na poslu popraviti.

(Merima Druškić)

PosaoUmor
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.