15.8.2016. 18:03
0
U srijedu manifestacija PriroDan pod sloganom „U zdravom tijelu zdrav vazduh“
U okviru Sarajevo film festivala u srijedu će biti upriličena manifestacija PriroDan koja se ove godine održava pod sloganom „U zdravom tijelu zdrav vazduh“ i u cjelosti je posvećena okolišu i promociji borbe za čistiji zrak.

Programski direktor u UNEP (Program za okoliš Ujedinjenih nacija) kancelariji u Beču Pier Carlo Sendei i pomoćnica Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Zijada Krvavac danas su na konferenciji za medije prezentirali bogat program manifestacije.

Sendei je pojasnio da se manifestacija održava u ljeto kada niko ne razmišlja o grijanju, zimi, stoga je promocija usmjerena ka podizanju svijesti o zagađenosti zraka, preventivama i pripremama koje je neophodno poduzeti u ljeto kako bi zrak bio čist i zimi.

Također je i Krvavac podsjetila da KS ima dugo iskustvo u planiranju i provođenju aktivnosti u cilju boljeg kvaliteta zraka, a jedna od njih je kontinuirano mjerenje i analiza, urađen je Registar emisije u cilju utvrđivanja porijekla emisije, snižena cijena prirodnog gasa.

U okviru manifestacije bit će prikazan dokumentarni film „This changes everything“, panel diskusija o okolišu i kvalitetu zraka u BiH, a nakon toga javni događaj PriroDan sajam će okupiti mnoge partnere i zanimljive interaktivne aktivnosti za djecu i mlade.

Kao promotivni materijal manifestacije su bijele majice i zastava na kojima piše „U zdravom tijelu zdrav vazduh“, bit će podijeljene školama i tokom godine će, zbog nečistog zraka, zastave poprimiti crnu boju, što će biti svojevrsna poruka građanima i institucijama vlasti donesu zakon kojim će zaštiti okoliš i time doprinijeti boljoj kvaliteti zraka.

Drugu godinu za redom, UNEP i SFF sa velikim brojem partnera zajedničkim snagama posvećuju jedan dan Festivalskog programa okolišu u Bosni i Hercegovini (BiH).

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.