24.12.2016. 13:39
0
Od bodybuilderice do “kostura”: Rak je uništio tijelo, ali živim
Svoju borbu s teškom bolesti Shaw objavjulje na društvenim mrežama gdje je prije dijelila savjete o tjelovježbi. Zbog raka spala je s 58 na 46 kilograma

Bodybuilderica s Floride Cheyann Shaw (23) doživjela je šok života kad su joj u avgustu dijagnosticirali rijedak rak jajnika. Ne samo da je tumor rijedak, već je i u 4. stadiju i proširio joj se cijelim trbuhom, prenosi “24sata“.

Svoju borbu s teškom bolesti Shaw objavjulje na društvenim mrežama gdje je prije dijelila savjete o tjelovježbi. Zbog raka spala je s 58 na 46 kilograma i gledala kako tijelo o kojem je brižno vodila računa propada.

Slikovni rezultat za Cheyann Shaw

– Odlučila sam bilježiti sve šta mi se događa kako bi pokazala ljudima što rak može napraviti tijelu – kazala je za The Washington Post.

Cheyann je prvo primijetila da ima izraslinu u trbuhu, ali milila je da se radi samo o cisti na jajniku ili da je poderala mišić od vježbanja, ali posjet Hitnoj pomoći otkrio je crnu istinu.

Vrsta raka koju ima 23-godišnja bodybuilderica vrlo je rijetka i uglavnom pogađa žene koje su prošle menopauzu. Većina pacijentica umre u roku od pet godina od dijagnoze, ali Cheyann je optimistična jer je mlada i vjeruje u Boga.

– Želim pokazati ljudima da se rak može pobijediti ako si pozitivan. Pokazat ću vam sve dobro, loše i ružno – kazala je.

– Rak mi je uzeo sve. Tijelo za koje sam naporno radila dvije godine, mogućnost da imam djecu, moju kosu i puno više, ali jednu stvar mi sigurno nije uzeo – moju borbu i moju vjeru – napisala je na Instagramu.


(24sata/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.