30.3.2017. 20:08
2
Otvoren renovirani prostor Ginekološke onkologije UKC-a Tuzla
Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla danas je svečano otvoren renovirani prostor Ginekološke onkologije s ciljem povećanja kvaliteta pružanja usluga i humanizacije odnosa prema pacijenticama oboljelim od raka genitalnih organa.

Riječ je o rekonstrukciji triju soba, realiziranoj angažmanom menadžmenta te klinike uz potporu menadžmenta UKC-a Tuzla i nadležnih u resoru zdravstva.

Ministar zdravstva TK-a Bahrudin Hadžiefendić smatra da će time biti znatno olakšano liječenje najtežih oblika oboljenja, kada su u pitanju bolesti reproduktivnog sistema.

Najavio je i otvaranje novog odjeljenja na toj klinici, Odjeljenja za vantjelesnu oplodnju ili humanu reprodukciju.

Direktor UKC-a Tuzla Nešad Hotić navodi da je UKC Tuzla svojim strateškim ciljevima planirao poboljšati brigu o zdravlju žena i djece.

- Ovo će stvoriti bolji ambijent i osjećaj pacijenticama, uz stručni dio koji je najznačajniji u svemu ovome, a nadamo se da ćemo moći odgovoriti svim zadacima koji su pred nama, te ispuniti misiju da postanemo jedan od regionalnih lidera u brizi o zdravlju građana - kazao je Hotić.

Klinika za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla je po obimu posla respektabilna klinika i po karakteristikama parira klinikama te vrste u okruženju, Evropi i svijetu, tvrdi načelnica klinike Dženita Ljuca, dodavši da je po broju porođaja najveća klinika takve vrste u BiH.

Istaknula je da će otvaranje savremenog prostora Ginekološke onkologije najosjetljivijoj populaciji, ženama oboljelim od raka, pružiti sasvim novi komoditet. Mišljenja je da zdrava populacija žena važan segment zdravog društva.

Prošle godine je oko 38.000 pacijenata prošlo kroz ovu kliniku, pruženo je 80.000 različitih usluga i pregleda, a obavljena su 3.674 porođaja, te je registrovano 179 novih slučajeva žena oboljelih od karcinoma.


(Fena/Admir Oručević)

UKC Tuzla
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.