6.6.2017. 16:45
0
Oboljeli od dijabetesa u SBŽ-u očekuju provedbu dogovora postignutog sa ZZO-om
Oboljeli od dijabetesa u SBŽ-u očekuju skoru realizaciju dogovora, postignutog u ožujku s predstavnicima Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO), što bi dijabetičarima trebalo omogućiti kvalitetniji život, potvrdila je predsjednica Udruge djece i mladih oboljelih od dijabetesa "Slatkiš" iz Novog Travnika Vanja Džambas.

Džambas je podsjetila kako su na sastanku prije tri mjeseca predstavnici ZZO-a pozitivno odgovorili na zahtjeve udruga koje okupljaju oboljele i njihove obitelji, a koji se odnose, među ostalim, na to da se do specijalizacije endokrinologa osigura njegov dolazak iz drugih županija, zatim da svi oboljeli u SBŽ-u dobivaju određeni broj trakica za mjerenje šećera u krvi, da se osigura inzulinsku terapiju pumpicama, kao i da se na esencijalnu listu lijekova stave različite igle.

Dodala je kako će konkretne informacije o svemu što je do sada učinjeno, udruge imati na narednom sastanku s predstavnicima ZZO-a SBŽ-a, koji bi trebao biti održan u narednih nekoliko dana.

Džambas je istaknula kako bi realizacija ovog dogovora značila bolji život za oko 3.600 stanovnika SBŽ-a koji su ovisni o inzulinu, a koji su trenutno u izuzetno teškoj situaciji.

Osim toga, Udruga "Slatkiš" planira otvoriti i savjetovalište, no za to je potreban prostor i educiranje jednog člana Udruge.

- Želja nam je da vrata savjetovališta budu otvorena za građane pet dana u tjednu, po četiri sata - kazala je Džambas. 

Također je najavila kako će u petak u Novom Travniku biti održan humanitarni koncert "Plesom do zdravlja", koji organiziraju Udruga "Slatkiš" i Plesni klub LDF, a novac od prodaje ulaznica bit će namijenjen za pomoć oboljelima od dijabetesa.

 (FENA/Merima Druškić) 

Dijabetes
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.