23.6.2017. 18:38
0
Domu zdravlja Kalesija uručen mamograf
Zahvaljujući Udruženju "Ženo, majko, sestro", privrednicima Općine Kalesija i Federalnom ministarstvu za raseljene osobe i izbjeglice realizirana je akcija prikupljanja sredstava za kupovinu mamografa koji je danas uručen Domu zdravlja Kalesija.

Akcija za prikupljanje sredstava počela je polovinom marta, a nakon tri mjeseca ovaj aparat uručen je Domu zdravlja Kalesija te su članice Udruženja "Ženo, majko, sestro" izrazile zadovoljstvo jer su u kratkom vremenskom roku ostvarile svoj cilj.

Predsjednica Udruženja Nasiha Pjanić zahvalila je svima koji su im pomogli u akciji prikupljanja sredstava, dodajući da je ovo bio poseban dan za članice Udruženja.

Uime "Polo" grupacije, koja je pružila veliku podršku, Vildan Uščuplić pojasnio je da su akciju podržali i finansijski i na svaki drugi način zajedno s Federalnim ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice te velikim brojem privrednika iz Kalesije.

Direktor Doma zdravlja Kalesija Muhamed Osmanović kazao je da ima osposobljen kadar i da je ovo veliki napredak u radu ove zdravstvene ustanove, ali ipak najvećim uspjehom nazvao je mogućnost preventivnih pregleda pacijentica.

- Dobili smo aparat koji pruža preventivnu dijagnostičku metodu za rano otkrivanje karcinoma dojke. Ako se uzme u obzir da je karcinom dojke oboljenje koje, ako se otkrije u ranoj fazi, garantira dug život, značaj ovog aparat je još i veći - zaključio je Osmanović.

Žene oboljele od karcinoma u općini Kalesija uručile su zahvalnice privrednicima koji su podržali njihovu akciju, te predstavnicima medija. Mamograf će biti u funkciji nakon što dobije upotrebnu dozvolu Federalnog ministarstva zdravstva.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.