23.6.2017. 20:15
0
Domu zdravlja Teočak uručena vrijedna donacija
Predstavnici Rotary cluba iz Njemačke danas su uručili vrijednu donaciju za potrebe Domu zdravlja Teočak, a radi se se o medicinskoj opremi koja će unaprijediti rad te zdravstvene ustanove.

Medicnska oprema, koju je humanitarna organizacija Rotary dodijelila Domu zdravlja Teočak, vrijedna je oko 70 hiljada maraka. To je oprema koja će u narednom periodu značajno olakšati rad ljekara, ističe direktor Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Teočak Hajrudin Haračić

- Ovaj put Dom zdravlja Teočak je dobio vrijednu i traženu opremu od Rotary cluba. Odnosi se na medicinsku opremu koju smo tražili. To su ultrazvučni aparati, jedan do njih je i marke Hitachi, zatim još jedan ultrazvuk, EKG aparati i veliki broj druge medicinske opreme - rekao je Haračić.

Saradnja Rotary cluba i Doma zdravlja Teočak traje već nekoliko godina. Ovo nije prva donacija  koja je za potrebe Doma zdravlja u Teočaku dopremljena iz Njemačke. 

- Prethodno smo dovezli smo jedno transportno vozilo za dijalizu. Bilo je još tu medincinske opreme, gardarobe i naravno novčane pomoći - dodao je iz Rotary cluba 'Kelheim' Hentschel Hecmut.

Istaknuto je da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu. Predstavnici Rotary cluba će i u naredom periodu, donirajući nedostajuću opremu Domu zdravlja, pokušati poboljšati uslove liječenja stanovnika tog područja.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.