3.8.2017. 13:48
0
Pomoć za nabavku lijekova za 70 penzionera
Općina Centar Sarajevo godinama u kontinuitetu izdvaja finansijska sredstva za pomoć osobama treće životne dobi, a posebno onima koji nisu u mogućnosti s njihovim minimalnim penzijama nabaviti osnovne životne potrepštine, među kojima su i lijekovi, saopćeno je iz te općine.

Tom vrstom općinske pomoći godišnje je obuhvaćeno 800 do 900 penzionera.

- Imajući u vidu da od ukupno 12.000 penzionera s područja središnje sarajevske općine, njih oko 6.000 ima minimalnu penziju od 326 KM mjesečno, Općina je u budžetu za 2017. godinu obezbijedila 65.000 KM za subvencioniranje penzionerima nabavke lijekova koji nisu na esencijalnoj listi, što je za 20.000 KM više u odnosu na prethodnu godinu. Od početka godine ovu vrstu pomoći dobilo je 70 penzionera, za što je iz općinskog budžeta izdvojeno 14.326 KM - navodi se u saopćenju. 

Općinski načelnik Nedžad Ajnadžić donio je u aprilu Pravilnik o raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći za kupovinu lijekova penzionerima s područja te općine.

(Fena/Alen Avdić) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.