23.8.2017. 22:25
1
Smirite živce za jedan minut: Efikasna vježba za mentalnu ravnotežu
Primjenjivanjem ove vježbe lako ćete svoje tijelo opustiti i pomoći mu da se vrati u stanje normalnog funkcionisanja, bez napetosti.

1. korak

Polako probajte da udišete i izdišete duboko na nos. Tako pročišćavate, zagrijavate i vlažite vazduh.

2. korak

Opustite tijelo. Lezite i namjestite se u poziciju u kojoj se osjećate udobno. Polako počnite da opuštate mišiće nogu, kukova, stomaka, grudi, ruku i vrata.

3. korak

Usredsredite pažnju na svoje disanje i opuštanje. Kada se opustite, udahnite i dopustite da vam se stomak podigne, a onda polako izdahnite i dopustite da vam se stomak uvuče. Dva puta dnevno primjenjujte ovu vježbu (svaki put po 10 udisaja otprilike) tokom nedjelju dana ili više. Praktikujte svaki put kad mislite da vam je ova vježba potrebna, piše CDM.

(Alen Avdić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.