11.12.2017. 10:33
0
Inhalacija bosiljkom pomaže kod začepljenog nosa
Zapušen nos, infekcija grla i mnogobrojne druge prateće tegobe tipične su za ovo doba godine. Narodni ljekari kažu da uspješno mogu da se saniraju pomoćnim ljekovitim sredstvima koje svako od nas ima u kući.

Kod začepljenog nosa, inhaliranje čajem od bosiljka može mnogo da pomogne.  Bosiljak je za inhalaciju dobar jer ima eterična ulja koja otčepljavaju nos i olakšavaju drenažu. 

Za pripremu čaja treba nekoliko grančica suhog bosiljka da potopite u 0,5 l ključale vode.  Tako potopljen bosiljak ostavite da odstoji dok ne pusti smeđkastu boju, a potom biljku izvadite. 

Topao čaj stavite u plastični inhalator po mogućnosti sa špricem za vodu, koji poslije upotrebe treba dobro da operete, prenose Novosti.

(Avaz/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.