13.12.2017. 10:30
0
U HNK od sredine oktobra preko hiljadu slučajeva bolesti sličnih gripi
Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u periodu od 14. oktobra, od kada se prati kretanje oboljelih od gripe, pa do danas registrovano je 1076 slučajeva obolijevanja od bolesti sličnih gripi, kazao je Feni šef Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNK dr. Erdin Alajbegović.

- Broj obolijevanja od bolesti sličnih gripi u novembru ove godine povećan je u odnosu na isti period prethodne godine, a najveći broj oboljelih zabilježen je u Mostaru, njih oko 500 – dodao je Alajbegović.

Istakao je da do sada nije prijavljen niti jedan slučaj obolijevanje od klasične gripe.

- Posmatrajući dosadašnju epidemiološku situaciju vezano za gripu, odnosno kretanje obolijevanja od gripe, najveći broj oboljelih pojavljuje se u januaru i početkom mjeseca februara - kaže Alajbegović.

Kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću sezonu gripe epidemiolozi preporučuje konzumiranje vitaminskih pripravaka i preparata koji pojačavaju imunitet te izbjegavanje zatvorenih prostorija u kojima dolazi do okupljanja većeg broja ljudi.

(Fena / Haris Ahbabović)

GripaHNK
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.