2.4.2018. 15:09
0
Jednostavni trikovi da se smirite prije spavanja
Direktor Centra za istraživanje spavanja podijelio je nekoliko jednostavnih trikova kako da lakše zaspite.

Direktor Centra za istraživanje spavanja Jason Eliss podijelio je nekoliko jednostavnih trikova kako da lakše zaspite.

1. Dva sata prije odlaska u krevet, izdvojite 45 minuta i napišite sjutrašnje važne zadatke. Složite listu najhitnijih stvari koje morate da uradite. Kada to završite, nećete se buditi tokom noći i brinuti da li ste nešto zaboravili, prenosi N1 Hrvatska.

2. Napravite i popis “šta sam uradio kako bi se pripremio za sjutra”. Na primjer: možda sjutra na poslu držite prezentaciju pa ste je pročitali nekoliko puta kako biste bili sigurni da nema grešaka. Ili ste možda izabrali recept za sjutrašnju večeru i izvadili sastojke iz zamrzivača.

3. Na poseban papir zapišite stvari koje ste postigli taj dan. Budite blagi prema sebi i velikodušni s pohvalama. To će vam dati vjetar u leđa i šalje jasnu poruku vašem mozgu šta ste sve uspjeli da uradite, bez obzira na nesanicu.

4. Napišite nekoliko redova o tome kako vam je prošao dan. Ako to uradite, nećete ležati u krevetu i razmišljati o događajima koji su prošli. Mozgu će onda noću biti mnogo teže da pronađe nešto o čemu treba da brine.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.