1.6.2018. 16:04
0
KCUS: Besplatni pregledi mladeža i lezija sumnjivih na karcinom kože
FOTO: N1
Udruženje za prevenciju i borbu protiv raka kože Melanoma u BiH, zajedno sa partnerima, povodom obilježavanja Evropskih dana borbe protiv raka kože i negativnog uticaja UV zračenja, objavljuje besplatne preglede za građane koji će se provoditi u zdravstvenim ustanovama širom BiH kao i na javnim mjestima.

Ekspertna grupa dermatologa KCUS-a za ranu dijagnostiku Melanoma najavljuje besplatne preglede mladeža i lezija sumnjivih na karcinom kože za sve zainteresovane 2. juna, plato ispred SCC-a od 11.00 do 16.00 sati te 6. juna, Klinika za kožne i spolne bolesti KCUS-a, od 09.00 do 13.00 sati. 

Javno zdravstvena preventivna kampanja koju organiziraju dermatolozi u 31 zemlji Evrope zajedno sa partnerima kreće s inicijativom u cilju osvješćivanja javnosti o karcinomu kože i lakom i besplatnom načinu otkrivanja sumnjivih lezija u najranijem stadiju.

Zbog sve većeg broja slučajeva  potencijalno po život opasnih karcinoma kože kampanja je fokusirana na važnost rane dijagnoze osobito melanoma kao najagresivnijeg karcinoma u humanoj patologiji, saopćeno je iz KCUS-a. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.