8.6.2018. 12:45
0
Kućnu njegu pacijenata treba povjeriti stručnim osobama
Starije dementne osobe, osobe koje su pretrpjele moždani udar, osobe sa frakturom kuka ili onkološki pacijenti zahtijevaju posebnu brigu. To su pacijenti kojima je, obično nakon liječenja u bolnici, potrebna stručna kućna briga koja podrazumijeva usluge ne samo zdravstvene njege, već i lične higijene, asistiranje pri ishrani i nabavci, te pomoć u obavljanju kućnih i drugih poslova.
Većina ljudi kojima je potreban ovakav vid usluge najčešće se odlučuju za jeftinija rješenja, pa unajmljuju osobe koje i nisu stručne da se profesionalno brinu o ovakvim pacijentima. Izbor nestručnog osoblja u konačnici može dovesti do toga da bolesnik dospije u još teže zdravstveno stanje, ili čak da mu život bude ugrožen.

Stoga je odluka oko izbora osobe, odnosno osoba, koje bi se trebale brinuti o pacijentu, jedna od onih koje ne treba olako donositi, već taj posao trebate prepustiti profesionalcima. A kada iza sebe imate 11 godina uspješnog rada, kao što je to slučaj sa Agencijom za kućnu njegu starih i bolesnih lica „Nur“, onda pravi izbor oko njege pacijenta postaje vrlo jednostavan.

Ova agencija iz Sarajeva još od 2007. godine nudi profesionale usluge kućne njege, gdje se o pacijentima sa različitim dijagnozama brine stručni tim na čelu sa direktoricom Aidom Malović.

Osim medicinskih sestara i njegovateljica, agencija NUR usko sarađuje i sa doktorima specijalistima Azrom Alajbegović i Denisom Mačkićem, čija su znanja i vještine krucijalne za brži i lakši oporavak pacijenta i koji su na raspolaganju pacijentima 24 sata.

Kako je riječ o vrlo osjetljivoj djelatnosti, gdje je nečiji život prepušten tuđoj brizi, u Agenciji NUR ništa ne prepuštaju slučaju, pa se za svakog pacijenta kreira poseban program njege prilagođen njegovim potrebama.

Direktorica Malović istiće kako u Ageniciji NUR ne postoje priviligegovani pacijenti i svima se poklanja jednak pažnja i briga, te dodaje „Naš tim reaguje na svaku zdravstvenu promjenu pacijenta, jer s pacijentima boravimo 8, 12 ili 24 sata dnevno, zavisno od dijagnoze i njihovih potreba. Svaki pacijent ima medicinsku sestru ili tehničara i ulažemo dodatne napore da bude što manje zamjena kako bi sačuvali stabilan psihološki status pacijenta jer je njihova bliskost sa sestrama i tehničarima vrlo važna za oporavak.“
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.