6.9.2018. 17:35
0
“Dobila sam rak jer sam grlila tatu kada je dolazio s posla"
Nakon što joj je dijagnosticiran peritonealni mezoteliom, za kojeg se smatra da je povezan s udisanjem vlakana azbesta, doktori su Kate Richmond rekli da ima možda još dvije ili tri godine života.

Dr. Kate Richmond (43), s poluotoka Victoria's Mornington u Australiji, dijagnosticiran je peritonealni mezoteliom (vrsta raka koji se javlja u tankom tkivu u trbuhu) koji je jako rijedak, a uzrokuje ga izlaganje azbestu.

Doktori su rekli da je rak povezan s azbestnim vlaknima – što znači da je nesvjesno progutala opasnu supstancu još kao dijete, piše “Daily Mail”. Ona vjeruje da je u doticaj s azbestom došla jer je kao mala grlila oca svaki put kada se vratio kući sa svog posla u fabrici.

Šokirana dijagnozom, Kate je izjavila da u početku nije imala pojma kako je bila izložena azbestu. Treba proći najmanje 10 godina od izlaganja azbestu do početka razvoja bolesti.

Jedino objašnjenje kojeg se mogla sjetiti je to što je svaki dan grlila svog oca nakon što se vratio kući s posla u fabrici u kojoj je radio gotovo 18 godina, piše “Večernji“…

Dr. Richmond, izvorno iz Velike Britanije, tvrdi da je bila izložena azbestnim vlaknima koja su se nalazila na odjeći njezinog oca – međutim, to se ne može potvrditi, pa nikad neće biti sto posto sigurna što je uzrok raka.

Prije dijagnoze, majka dvoje djece je početkom ove godine počela osjećati bol u crijevima, te povremeno kratkoću daha. Nakon što je obavila rendgen, liječnici su otkrili da ima višak tekućine u trbuhu.

Nakon potpune histerektomije, kojom je uklonila kancerogene tumore, obitelj je dobila vijest da Kate ima još možda dvije do tri godine života.

“Plakala sam i mislila: ‘Ali tek sam u četrdesetima, imam malu djecu i trebam biti tu za njih'”, izjavila je Kate portalu Mamamia.

Budući da je i sama liječnica opće prakse dr. Richmond je rekla da je joj vijest o raku bila posve zastrašujuća.

“Inače sam ja to koja treba donijeti loše vijesti o raku, ona koja vidi rendgensku sliku i smišlja na koji način reći lošu vijest pacijentu”, objasnila je.

Obitelji i prijatelji su pokrenuli GoFundMe stranicu na kojoj skupljaju donacije za njezino liječenje, koja je dosad skupila već više od 410.000 kuna.

“Kate je fantastična majka dvoje predivne djece Lauren, koja ima šest godina, i Finna, koji ima devet”, izjavila je njezina prijateljica Emma Johnstone.

“Doktorica je od 2001. godine i radila je u Velikoj Britaniji i u Viktoriji. Pomaganje ljudima je ono što joj daje snagu da ide dalje. Pozitivna je, darežljiva osoba s genijalnim smislom za humor, koju obožavaju prijatelji, kao i njezini pacijenti. Ono što najviše želi je vratiti se na posao i dalje pomagati svojim pacijentima i zajednici, želi gledati Lauren i Finna kako odrastaju te jednog dana otići u mirovinu i otisnuti se na putovanja sa svojim preslatkim mužem Brettom”, nastavlja Emma.

“Ali za sada, Kate je usredotočena na najteži izazov – a to je ozdraviti. Molimo vas za donacije, koliko god možete dati, kako bi pomogli Kate da što prije ozdravi i da olakšate financijski teret njezinoj obitelji”, poručuje Emma na stranici.

U međuvremenu Kate je završila s kemoterapijom i sad ide na tretman imunoterapije.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.