12.9.2018. 15:00
0
Izlet kao terapija za osobe s cerebralnom paralizom
Članovi Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom Federacije Bosne i Hercegovine sutra će boraviti na Trebeviću i posjetiti Baščaršiju, u okviru Projekta ''Sportska rekreacija osoba s teškoćama''.

Cilj projekta je poboljšanje funkcionalnih sposobnosti osoba s cerebralnom paralizom, slušnim i govornim teškoćama za samostalno vođenje aktivnosti dnevnog života, a za ovaj put planirano je učešće članova iz Goražda, Sarajeva, Sapne i Zenice, saopćeno je iz Saveza.

- Socijalizacija osoba različitih teškoća u stimulativnom okruženju, poštovanje prava, promocija sposobnosti osoba s cerebralnom paralizom, osoba sa slušnim i govornim teškoćama neki su od ciljeva ove aktivnosti - naveli su iz Saveza.

Naglašavaju da su istraživanja utvrdila visoku korelaciju između bavljenja sportom s ukupnim zadovoljstvom kvaliteta života ispitanika s psihomotoričkim i senzornim teškoćama, sa njihovim zdravljem, zadovoljstvom kvaliteta života porodica ispitanika, te povezanost bavljenja sportom i socijalnih odnosa.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.