12.11.2018. 14:18
0
U četvrtak počinje besplatna vakcinacija protiv gripe u KS-u
Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obavještava građane da u četvrtak, 15. novembra, počinje akcija besplatne vakcinacije protiv gripe u sezoni 2018/2019. godine.

Ove godine Zavod zdravstvenog osiguranja KS obezbijedio je finansijska sredstva za nabavku 8.000 doza vakcina.

Akcija se provodi u saradnji sa JU Dom zdravlja KS pa će građanima biti omogućena vakcinacija na 78 lokaliteta te javne ustanove.

Vakcine su besplatne za rizične grupe osiguranika i to za penzionere i osobe starije od 65 godina, hronične bolesnike, osobe s posebnim potrebama, ratne vojne invalide i civilne žrtve rata, te zdravstvene i prosvjetne radnike, saopćeno je iz  Press službe KS.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.