25.2.2020. 15:19
0
WHO upozorava: Koronavirus 'doslovno kuca na vrata'
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u utorak je pozvala zemlje da ojačaju pripravnost u borbi protiv koronavirusa, navodeći da virus "doslovno kuca na vrata".

Portparol WHO  Christian Lindmeier je, govoreći na brifingu za novinare u Ženevi, izjavio da se zvaničnici WHO sastaju u Rimu kako bi raspravljali o mjerama koje je poduzela Italija i za koje tvrdi da su "prilično snažne".

Posjeta Iranu, koja je bila najavljena danas,  odgođena je i nije utvrđen nikakav datum za novu misiju.

Brojne zemlje imaju "planove suočavanja s pandemijom" a neke bi mogle djelovati "u zavisnosti od situacije", ali WHO trenutno ne planira drugu „veliku objavu“ poput one kada je 30. januara proglasio vanrednu situaciju u međunarodnom javnom zdravstvu, saopćio je Lindmeier, prenosi Reuters.

 (Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.