13.7.2020. 10:35
0
Doktorica poručila: Pacijent nekoliko trenutaka prije smrti rekao "Mislio sam da je koronavirus izmišljotina, ali nije!"
Tridesetogodišnji pacijent iz Teksasa koji je bolovao od korona virusa, preminuo je nakon što je učestvovao u 'Covid zabavi', smatrajući virus izmišljotinom.

- Nekoliko trenutaka prije smrti, pacijent je pogledao u medicinsku sestru i rekao: 'Mislio sam da je (virus) izmišljotina, ali nije', ispričala je dr. Jane Appleby, glavni medicinski oficir u Metodističkoj bolnici u gradu San Antonio.

Ona je također poručila da ne želi alarmirati, 'samo želimo podijeliti neke primjere iz stvarnog života da pomognemo zajednici da shvati da se radi o ozbiljnom virusu koji se lako širi'.

'Covid zabava' je naziv za okupljanje koje organizira neko kome je dijagnosticiran korona virus kako bi se 'provjerilo' da li je virus stvaran i da li će se još neko inficirati, objašnjava liječnica.

Ona tvrdi da je bila prinuđena otkriti pojedinosti ovog slučaja zbog 'zabrinjavajućeg' porasta broja infekcija, naime, 22% rezultata testiranja su pozitivni u odnosu na 5% koliko je iznosilo prije samo par sedmica.

U ovoj bolnici nalazi se nekoliko pacijenata u dvadestim i tridesetim godinama, sa teškom kliničkom slikom, što samo potvrđuje mišljenje da korona virus ne napada samo starija lica.

- Molim vas nosite masku, ostanite kod kuće koliko god možete, izbjegavajte grupe ljudi i dezinficirajte ruke, apelira Appleby.

Gradske vlasti Houstona razmatraju ponovno zatvaranje grada jer tamošnje bolnice gube bitku sa rastućim brojem infekcija i potrebom za hospitalizacijom težih slučajeva.

Gradonačelnik Sylvester Turner i okružni sudija Lina Hidalgo izjavili su da bi uskoro na snazi mogla biti naredba za ostanak kod kuće kako bi ovaj 4. najveći američki grad pokušao izaći na kraj s epidemijom.

U Teksasu je samo u nedjelju zabilježeno 8.200 novih slučajeva, još 80 smrtnih ishoda, dok je hospitalizirano 10.410 osoba.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.