9.10.2020. 14:13
0
KCUS-u predato 20.000 PCR testova i podloga u vrijednosti od 550.000 KM
Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo danas je isporučena dodatna medicinska oprema za potrebe borbe protiv širenja koronavirusa, nabavljena na osnovu odluka Vlade Kantona Sarajevo, a putem Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP).

Radi se o 20.000 PCR testova i podloga u vrijednosti od 550.000 KM, koji su nabavljeni novcem Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Primopredaji su prisustvovale pomoćnice ministra zdravstva KS Enisa Salihefendić i Alma Kadić, a uime KCUS-a direktorica dijagnostičkih disciplina Sandra Vegar-Zubović, glavna sestra organizacione jedinice klinička mikrobiologija Amela Babović i prim.dr. Suzana Arapčić.

- Javno-zdravstvene ustanove KS su iskazale šestomjesečne potrebe za medicinskom opremom i zaštitnim sredstvima, u cilju borbe protiv pandemije koronavirusa. Vlada KS je usvojila plan nabavki i današnja isporuka dio je navedenih aktivnosti. Ukupna vrijednost isporučene opreme, koja uključuje respiratore i drugu medicinsku opremu, iznosi 1.250.000 KM - rekla je Alma Kadić, pomoćnica ministra zdravstva Kantona Sarajevo.

Kako Služba za protokol i press KS podsjeća u saopćenju za javnost, prije nekoliko dana KCUS-u i Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" uručeno je sedam respiratora marke "Mindray", dok je u skladište Kantonalne uprave civilne zaštite KS dopremljeno 389.000 komada zaštitnih rukavica, 100.000 hirurških maski, 20.000 FFP2 maski i 140.000 hirurških kapa koje će biti distribuirane zdravstvenim ustanovama.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.