2.12.2020. 9:05
0
Utrka za cjepivo u finišu, i Pfizer i Moderna čekaju odobrenja
Moderna i Pfizer-BioNTech u tijesnoj su utrci za korištenje njihovih cjepiva protiv COVID-19 u Europi, nakon što su obje kompanije u utorak od Europske unije zatražile za hitno odobrenje, iako je ostalo nejasno može li ove godine početi primjena cjepiva.

Prijave Europskoj agenciji za lijekove (EMA) došle su dan nakon što je Moderna zatražila hitnu upotrebu svoga cjepiva u SAD-u i više od sedam dana nakon što su isto učinili Pfizer i BioNTech.

Američka farmaceutska kompanija Pfizer i njen njemački partner BioNTech rekli su da bi se njihovo cjepivo moglo početi koristiti Europskoj uniji već ovaj mjesec.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.