8.1.2021. 16:15
0
WHO: Razmak između dvije vakcine do šest sedmica
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je danas preporučila da razmak između primanja dvije doze vakcine protiv virusa korona čiji su proizvođači kompanije Pfizer i BioNTech može biti produžen do šest sedmica

Stručnjaci WHO-a su zvanično saopštili da se preporučuje razmak od tri sedmice do mjesec dana, ali je konstatovano da je više zemalja suočeno sa izuzetnim okolnostima ograničenog snabdijevanja vakcinom, zbog čega neke razmatraju odlaganje davanja druge doze, kako bi povećali broj ljudi koji su primili prvu vakcinu.

Taj „pragmatični pristup“ bi se mogao smatrati kao odgovor na „izuzetne epidemiološke okolnosti“, navelo je WHO, javlja AP.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.