4.2.2021. 10:12
0
U protekla tri dana bilo 130 prijema u Opću bolnicu
U trijažnoj Covid ambulanti Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, u protekla 24 sata je pregledano 28 pacijenata, a na bolničko liječenje je primljen jedan, prenosi Avaz.
Iz Covid odjela jučer su tri pacijenta otpuštena kući. Jutrošnje ukupno stanje hospitaliziranih u Covid odjelu iznosi 46 pacijenata, od kojih su troje na intenzivnoj njezi.

Iako je briga o covid pacijentima prioritet, u Općoj bolnici se ulažu maksimalni napori da se pruži zdravstvena usluga i drugim pacijentima. U protekla tri dana na hospitalizaciju je primljeno 130 pacijenata, a samo tokom jučerašnjeg dana u ovoj zdravstvenoj ustanovi je bilo 1.272 pregleda, i urađeno je 29 operacija, od kojih su tri bile hitne, a 17 planiranih. Ukupno je pruženo 4.588 usluga.

(Mirza Malović)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.